‘KalemTutan Eller’ okula döndürecek

 

Garanti Emeklilik,Milli EğitimBakanlığı ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirdiği “KalemTutan Eller” projesiyle, sokakta çalışan binlerce ilköğretimöğrencisini sokaktan kopartarak, okullarına bağlamayı hedefliyor. İlköğretimçağındaki çocukların, düzenli olarak okula gitmeleri gerekirken sokakta çalışmaları ya da çalıştırılmalarının, toplumumuzun gün geçtikçe daha ciddi sorunlarından biri haline geldiğini belirten Garanti Emeklilik Genel Müdürü Erhan Adalı, “Çocuklarımızın sokakta çalışmasının doğurduğu en önemli problem, onların birçok tehdide açık hale gelmesi. Sokakta çalışan ya da çalıştırılan çocukların büyük çoğunluğu eğitimlerini yarıda bırakıyor. İyi kötümuhakemesini yapamadıklarından, sokaktaki kötülüklere yenik düşüyorlar. Bu noktada onları korumanın yolu, okulda tutmaktan geçiyor” dedi. Adalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizimprojemizin temel amacı, misyonu da işte bu. Sokakta çalışan çocuklara okulu yeniden sevdirmeyi ve eğitimlerinin devam etmesini sağlamayı, bu sayede onları sokaktan kopartmayı hedeflediğimiz KalemTutan Eller projemiz için, en etkili katkıyı sağlamak üzere üniversitenin, yani bilimin desteğini yanımıza aldık. Ve Boğaziçi Üniversitesi YaşamBoyu EğitimMerkezi ile el ele vererek,Milli EğitimBakanlığımız'ın himayesinde KalemTutan Eller Projesini hayata geçirmeninmutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz." KalemTutan Eller projesi kapsamında, başta İstanbul İlMilli EğitimMüdürlüğü ve Boğaziçi Üniversitesi'nin desteğiyle, Garanti Emeklilik olarak, sokakta çalışan çocukları okula kazandırmak hedefiyle var güçleriyle çalışacaklarını belirten Adalı, projeyi uzun yıllar devamettirmeyi planladıklarını ve bu sosyal sorumluluk projesi için ayıracakları kaynağın 1milyon TL'ye ulaşacağını belirtti.

PROJELER NELER İÇERİYOR?

Pilot bölge olarak İstanbul seçildi. İlk etapta, Bağcılar, Esenler, Küçükçekmece, Sultangazi ve Ümraniye olmak üzere 5 ilçede 15 okulda, yaklaşık 1.000 çocuk ile yürütülen proje, ilerleyen dönemlerde daha fazla okul ve çocuğa ulaşacak şekilde yaygınlaştırılacak.

Projenin ilk etabında 14 rehber danışman ve 41 kurs öğretmeni görev alıyor. Çocuklar, hafta içi ve haftasonu birer gün olmak üzere her hafta toplamiki gün, okul başarılarını artırmaya yönelik eğitim alıyorlar. Ayrıca Garanti Emeklilik çalışanlarının da katkısıyla, kişisel gelişimlerine yönelik etkinliklere katılıyorlar.

Çocukların ailelerine ise mutlu geleceğin iyi bir eğitimden geçtiği, aile geçiminin çocuğun görevi olmadığı, bu görevin ebeveyn ve/veya devletin olduğu anlatılıyor. Çocukların okula gitmesinin önemi konusunda aileler bilinçlendiriliyor.


tsrsb   dask   sigortacili   sigorta_gov   tsev    sigorta bilgi merkezi    sigorta tahkim komisyonu    guvencehesabi

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: