08.12.2012 İzmir Serbest Kürsü Toplantısı

.Biz sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşmektedir.Gerek Sigorta Sektör Meclisi,gerekse Sigorta Acenteleri İcra Komitesi daha aktif faal çalışmalıdır.Sektörde daha çok ses getirmek için bağımsız birlik olmamız şarttır.Bu şekilde bir yapılanmamın sektörü de düzenleyeceğini belirten M.Ali Nergiz birlik olunmasının dikkatini çekerek Derneklerine üye olunması gereğini rica etti. 

  izmir-serbest-kursu1Tüsaf Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin KASAP gerek il dışından gerek İzmir ilinden gelen toplantıya katılıp destek veren tüm katılımcılara ve sponsorlara teşekkür ettikten sonra Tüsaf ın güç birliğinin adresi olduğunun altını çizen KASAP;Tüsaf ın 24 il derneği ile temsil edilen sigorta sektöründeki en büyük sivil toplum kurumu olduğunu belirtti.

Son gelişmelere ilişkin kurulan Komisyonun ortak bir deklarasyon yayınladığını ve böylece dışarıda kalan sesi duyulmayan bir sivil toplum örgütü kalmadığını söyledi.Tüsaf Yönetim Kurulu olarak 18 ayda 18 ili ziyaret ederek büyük bir başarıya imza ettiğini belirten KASAP;eski Tüsaf Başkanı görevde kaldığı süre zarfında toplamda 18 il ziyaret etmediğini söyledi. 

 

 

izmir-serbest-kursu2Sigorta Tatbikaçılar Derneği Başkanı Fahri ALTINGÖZ sektörün ciddi zarar ettiğini ve bunu beraber düzelteceklerini;ama her kesime önemli görevler düştüğünün altını çizdi. Sigorta şirketlerinin de doğru fiyatlama yapmalılar.

Şu an için doğru fiyatlama maalesef yapılamıyor.Özellikler direkt satış,telemarketing,call center,internet satışlarına karşı aksiyon almanız gerekiyor diyen Altıngöz acente olarak sizlerin daha kurumsal hale gelmeniz,kaliteli personel tahsis etmeniz gerekiyor.

Sigorta Tahkim Müdürü Metin KARACAN tahkime başvurunun hem diğer mahkemelere göre daha ucuz ve hızlı olduğunu belirten Karacan yapılan başvuruların uzman hakem heyetleri tarafından incelenip karara bağlandığını belirtti.40.000.-TL yi geçmeyen hasarların kesin olduğunu,üstü hasarların ise temyize açık olduğunu söyledi.Serbest Kürsü Toplantılarının etkileri görülmeye başladı ve 81 ilden başvurular gelmeye başladı.Tahkim olarak aslında tüketicinin sigortaya olan güvenini arttırdığını söyleyebilirim. 

izmir-serbest-kursu3Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Sn.Dr.Ahmet GENÇ Serbest Kürsü Toplantılarının çok verimli olduğunu belirterek konuşmasını başladı.Yapılan SWOT analizlerinin gercekten sigortacılık sektörüne yön vereceğine inandığını söyledi.Özellikle teknolojinin ilerlemesinin tarihleri ileri aldığını söyleyen Sn.GENÇ değişim sürecinin tüm aktörler tarafından iyi yönetilmesi gerekir.Kısıtlayıcı ve önleyici olmak yerine proaktif olmamız gerekiyor.

Bireysel Emeklilik sisteminin Türkiye ekonomisine ciddi katkı yapacağının;devletin de 01.01.2013 ten itibaren her birikime %25 oranında katı yapacağını,ancak bu katkının yıllık asgari brüt ücretin %25 ini geçemeyeceğini söyledi.

Hayat sigorta yönetmeliğini değiştirdiklerini ve enüite pazarının büyüyeceğini umduklarını söyledi. 1 ay içinde çok önemli sektörel gelişmeler olacağını söyleyen Ahmet GENÇ artık kasko poliçelerinin tek tip bir formatta olacağını belirtti.


tsrsb   dask   sigortacili   sigorta_gov   tsev    sigorta bilgi merkezi    sigorta tahkim komisyonu    guvencehesabi

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: