‘Teknik bilgi kadar saha tecrübesi de önemli’


Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü, Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Murat Büyükçelebi’yi ağırladı.

Türkiye’de ilk olarak Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü’nü kurarak eğitim veren KTO Karatay Üniversitesi’nde gerçekleşen programda sektörün temsilcileri ile öğrenciler buluştu. Sigortacılığın diğer meslek gruplarına göre insanların olumsuzluk yaşadığı durumlarda ortaya çıktığını ifade eden TÜSAF Başkanı Büyükçelebi, “Sigortacılık mesleği hayatımızda yer eden olumsuzlukların düzenlenmesinde rol oynar. Bizler de bunun karşılığında para kazanırız.

“TECRÜBE VE SATIŞ YETENEĞI GEREKİYOR”

Öğrencilik yıllarında sahada deneyim kazanmak bizim mesleğimiz için büyük önem arz etmektedir. Tecrübe ve satış yeteneği her alan için önemli olsa da sigortacılığın ana gerekliliklerinden bir tanesidir. Teknik bilgi kadar saha tecrübesi de önemlidir. Rakiplerinizden iletişim becerisi, yabancı dil, uzmanlık alanında ne kadar farklı olursanız meslekte daha güzel işler yapabilirsiniz. Sigorta ihtiyacı günümüzde her geçen gün artmakta ve bu hizmeti en iyi şekilde verebilmek için iyi yetişmiş kalifiye elemanlara gereksinim duyulmaktadır” diye konuştu. Program, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü öğrencilerinin sektöre dair sorularının cevaplanması ile son buldu.


tsrsb   dask   sigortacili   sigorta_gov   tsev    sigorta bilgi merkezi    sigorta tahkim komisyonu    guvencehesabi

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: