TÜSAF’TAN Anadolu’Daki Acentelere Destek Ziyareti


9-12 Şubat tarihleri arasında Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Murat Büyükçelebi ile TÜSAF Genel Sekreteri Selim Balıkçı TÜSAF'a üye dernekleri ziyaret etti.Toplamda yedi ili kapsayan ziyaretlerde TÜSAF, üye derneklerin yönetim kurullarıyla bir araya geldi; derneklerin tespit ettiği sorunlar ve çözüm önerileri bizzat kendilerinden dinlendi. Ziyaretlerde TÜSAF'ın bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve bundan sonraki süreçteki planlamalar paylaşıldı, derneklerin konularla ilgili görüşleri dinlendi. Ayrıca TÜSAF’ın dergisi Sigortacım, web sitesi, facebook sayfası, twitter ve mailing sistemi hakkında da bilgilendirme yapıldı.

 

Projeler anlatıldı

TÜSAF’tan yapılan açıklamada yapılan ziyaretlerle ilgili şu bilgiler verildi: “TÜSAF'ın acentelerin maliyetlerini düşürmek üzere yapmış olduğu projeleri; AIG sigorta ile emsali olmayan ve sektörde tek olan mesleki sorumluluk poliçesini, ofix.com ile kırtasiye ürünlerinde %7 indirimi, Ofistekin ile ofis mobilyalarında %30 indirim, edm ile yapılan e imza, kep ve gelir getirici anlaşmayı, 150 TL'ye web sayfası için modernacente.com ile yapılan anlaşmayı, BP İle TÜSAF üyelerine özel olarak pompa fiyatı üzerinden %5.75 oranında indirim sağlayan anlaşmaları ve daha bir çok projemizin tekrar üzerinden geçerek dernek yönetimlerimizden daha aktif olmalarını talep ettik.
Genel olarak çok verimli geçen ziyaretlerimizde üye derneklerimizin yönetimlerinin TÜSAF Yönetim Kurulu’na duydukları sonsuz güveni bir kez de kendilerinden duymak bizleri ayrıca mutlu ve motive etti.

ADIYAMANadiyaman
“Adıyaman derneğimizin yeni seçilen yönetim kurulu ile bir araya geldik. Genel olarak denetimsizlik üzerine yoğun şikayet aldıklarını belirten dernek yönetimi, usulsüz acentelik yapanlara karşı mutlaka daha etkin bir mücadele verilmesi gerektiğini talep ettiler. TÜSAF olarak denetim konusunda oldukça hassas olduğumuzu sorunun ortadan kalkması için çözüm önerilerimizi yetkili kurumlara iletmeye ve takipçisi olmaya devam edeceğiz”.

GAZİANTEP
TÜSAF’ın kurucu derneklerinden olan Gaziantep derneğimiz yönetim kurulu üyesi olan Hasan Ali Gözükara, duayenimiz Mustafa Aydınçelebi ve meslektaşlarımızla kahvaltı ve özel ziyaretle bir araya geldik. TÜSAF'ın yol haritasını kendileriyle paylaştık.

HATAY
Hatay dernek yönetimimizle akşam yemeğinde ve sonrasında uzun uzun istişare etme fırsatı bulduk. Tam bir uyum ve samimiyet içinde çalışan arkadaşlarımızın enerjisi bizleri oldukça mutlu etti. TÜSAF projelerinden acentelerin memnun olduğunu tüm acentelerin projelere sahip çıkması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtiler.

ADANA
TÜSAF kurucu derneklerimizden Adana derneğimizi ziyaret ettik. TÜSAF olarak ayrışmanın değil birleşerek birlikte hareket etmenin önemini her zaman vurguluyoruz. Girişimlerimiz sonucu Adana'da kurulan dernek ile birleşen ADSAD derneğimizin uyum içinde çalışıyor olduklarını görmek bizi ayrıca mutlu etti.

OSMANİYE
“Osmaniye derneğimizin yönetim kurulu ve meslektaşlarımızla ile bir araya geldik. Son zamanlarda çalışmalarıyla Osmaniyeli meslektaşlarımızın taktirini kazanan OSAD derneğimizi tebrik ettik.”

mersinMERSİN
“Mersin derneğimizin düzenlemiş olduğu toplantıya katıldık. Mersinli meslektaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantımız oldukça verimli geçti. KOSGEB imkanlarından faydalanmak istediklerini belirten acentelerimize; TÜSAF olarak uzun zamandır bu konuyla iletişim girişimlerde bulunduğumuzu tüm STK'ların bu konu ile ilgili yoğun girişimleri olduğunu, SAİK’in konu hakkında çalışmalar yaptığını her fırsatta Başbakanımız ve Bakanlarımız başta olmak üzere görüşülmüştür ve çok kısa bir süre içinde KOSGEB imkanlarından sigorta acentelerinin de faydalanacağı müjdesini paylaştık.
Toplantıda genel itibariyle acentelerin önümüzdeki dönem karşılaşacakları ciddi sorunları anlatarak vizyonumuzu ve alınması gereken tedbirleri anlattık. Şubeli ve aynı zamanda yoğun iş paylaşımı yaparak çalışan kartellerin orta vadede acentelerin geleceğini tehdit ettiğini acenteler güçlendirilmez ise çok sayıda meslektaşımızın maalesef çok ciddi sıkıntı yaşayacaklarının alını çizdik.
Acenteleri temsilen seçilen kişilerin çok dikkatli seçilmesi gerekliliği vurgulandı.
Meslektaşlarımızın TÜSAF'a gösterdikleri samimiyet ve bağlılık bizleri ayrıca mutlu etti”.


tsrsb   dask   sigortacili   sigorta_gov   tsev    sigorta bilgi merkezi    sigorta tahkim komisyonu    guvencehesabi

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: