Mesleki Donanıma Sahip Olunmalı

Türk Nippon Sigorta Satış & Pazarlama Grup Müdürü

YASEMİN ÖZEL

Daha önceleri, evde oturup iş arayan, askerden yeni gelen çocuğuna iş kurmaya çalışan, ek iş yapmak isteyen herkesin tercihi sigorta acenteliği yapmaktı. Ama geçen yıllarla birlikte tüketici nezdinde, acenteye bakış yasal düzenlemeler ve mesleki şartlarla birlikte değişti. Artık acentelerimiz, profesyonel anlamda mesleğe gönül vermiş, bilgili, donanımlı, fiziki şart ve koşulları yerine getirmiş saygın meslek mensuplarıdır. Acentelerimizin her biri profesyonel anlamda sigortacılığa gönül ve emek vermiştir.

Büyümeye inanan acentelerle çalışıyoruz

Bölge Müdürlüklerimiz kanalıyla tesis ettiğimiz portföy çeşitliliği olan, teknik bilgi ve tecrübesine inandığımız, bize ve bizimle beraber büyümeye inanan acentelerle çalışıyoruz. Biz kendimizi acente eğilimli sigorta şirketi olarak tanımlıyor ve yatırımlarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Arkamızda sermayedarımızın gücü ve yanımızda acentelerimizle kararlı, emin adımlarla büyümeye devam ediyoruz.

Temsil yeterliliğine öncelik veriyoruz

Mevut acentelerimizde portföy çeşitliliği en önem verdiğimiz unsurlardan biri. Öte yandan hasar frekansı bozulma yolunda giden acentelerimizle toplantılar gerçekleştiriyor, sahip olduğumuz teknoloji alt yapısının desteğiyle portföyüne zarar veren müşteri gruplarıyla ilgili bilgilendirmeler yapıyoruz. Acentelerimizin talepleri doğrultusunda birlikte müşteri ziyaretleri gerçekleştiriyor ve acentelerimize yanlarında olduklarını hissettiriyoruz. Bizim için sonuçlara yansıyan rakamların dışında acentelerimizin iletişimimizle ilgili övgü dolu sözlerini duymak en büyük motive kaynağı oluyor. Önceliğimiz tabi ki temsil yeterliliği. Acentemizin, şirketimizi iyi temsil etmesi ve mesleki donanıma sahip olması bizim için yeterli olan kriterlerin başında gelmektedir. Acentemizi yönlendirerek, portföyünü büyültme konusunda destek sağlayan bir şirketiz. Bu anlamda biz şirket olarak, acenteliğe yeni başlayacak, mesleki tecrübesi olan, genç ve istekli acente adaylarıyla da çalışıyor, onları bu konuda destekliyoruz. Son yıllarda yönetmelikler ve düzenlemelerle birlikte acente eğitimlerinin sayısı da oldukça azaldı. Eğitimlerin frekanslarının azalmasının ana nedenlerinden biri, acentelerin gerekli bilgi ve donanıma sahip olmalarından kaynaklanmaktadır. Eğitim her meslek grubunda şart bir unsurdur. Sigortacılık temel eğitiminin dışında sigorta şirketlerinin gerçekleştirdikleri ürün eğitimleri çok daha faydalı olmakta ve amacına ulaşmaktadır.
Acenteler komisyonla geçinen ticari işletmelerdir. Bu anlamda yeni düzenlediğimiz acente sözleşmelerinde komisyonla ilgili çerçevemizi şeffaf bir şekilde belirledik ve iş ortaklarımız olan acentelerimizle de paylaştık. Şirket olarak, fikir alışverişinde bulunan ve acentelerinin olumlu, olumsuz eleştirilerine değer veren bir sigorta şirketiyiz. Acentelerimizin eticaret tarafında da varlığını gösterebilmeleri için web servilerimizle destekliyoruz. Ayrıca, müşteri ziyaretlerinde kullanmaları için kurumsal sunum hazırlanması ve proje yönetimiyle ilgili destek sağlıyoruz.

Portföy çeşitliliğini artırmaya çalışıyoruz

Ayda iki kere düzenlediğimiz ürün toplantılarında sahadan gelen talepleri değerlendiriyor, acentelerimize sunduğumuz portföy çeşitliliğini artırmaya çalışıyoruz. Kurumsal müşterilerinde portföy analizini yaparak, sigortalıları hangi branşlara yönlendirmeleri gerektiği konusunda strateji belirliyor ve müşteri ziyaretlerinde destek sağlıyoruz. İletişime önem veren bir toplumuz. Sigortalılar acentelerini bir nevi danışman olarak görüyorlar. Poliçelerini teslim alırken acente ofisinde birebir iletişim kurmak, hasar anında acentelerini yanlarında görmek istiyorlar. Sektörümüzde, sigorta prim üretim hacminin %70’ini acenteler oluşturmaktadır. Mesleğimizi tüketiciye doğru anlatıp, ihtiyaçlarının tespitinde ve hasar anında gereken yönlendirmeleri yapmak konusunda acentelerimizin payı oldukça büyük ve yadsınamaz ölçüdedir.


tsrsb   dask   sigortacili   sigorta_gov   tsev    sigorta bilgi merkezi    sigorta tahkim komisyonu    guvencehesabi

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: