Genç: Trafik Ve Kasko Birleşmeyecek

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katılan Hazine Müsteşar Yardımcısı Dr. Ahmet Genç, sigortacılık sektörünün daha sistemli hale getirilmesi için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Trafik sigortalarındaki artışlara değinen Genç, sigorta şirketlerinin trafik sigorta primlerindeki artışa tek bahanenin hali hazırda sistemde dava dosyası olarak bekleyen yaklaşık 3 milyar TL’lik ölüm ve yaralanma tazminatları olduğunu vurguladı. Şirketlerin bu tazminat yükümlülüğü altında fiyatları yükseltmek zorunda kaldıklarını belirten Genç, “Vatandaşlarımızı da mağdur etmeyecek bir prim dahilinde sigorta şirketleri ile hali hazırda temaslarımız sürmekte yakın zamanda sonuç alacağımıza inanıyorum” diye belirtti.

Teknik olarak imkansız

Kasko ve trafik sigortalarının tek bir poliçe dahilinde birleştirilmesi ile ilgili bir soruya cevap veren Genç, teknik olarak her iki poliçenin de birleştirilmesinin imkansız olduğuna değindi. Bu konuyla ilgili olarak halen çalışmaların ve görüşmelerin yapıldığına vurgu yapan Genç yakın zamanda kamuoyunu aydınlatacak gelişmelerin olacağına vurgu yaptı.


tsrsb   dask   sigortacili   sigorta_gov   tsev    sigorta bilgi merkezi    sigorta tahkim komisyonu    guvencehesabi

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: