Acenteler Güçlerini Ve Fikirlerini Birleştirmeli

Kayseri Sigorta Acenteleri

Derneği (KAYSİAD)

Yönetim Kurulu Başkanı

CENGİZ KOLLUGİL

Acentelerin içinde bulunduğu zor süreci atlatabilmeleri ve yaşamlarına devam edebilmeleri için kendilerini yenilemeleri gerekiyor

haber 7 005. Yenileme derken acente yapısı, bilgi, eleman, teknolojiyi kastediyorum. Özellikle trafik sigortalarında komisyonların düştüğü bir dönemde acenteler trafik poliçelerini minimuma indirerek diğer branşlara ağırlık vermeli. Teknik, hasar, pazarlama yönüyle tam donanımlı kalifiye eleman istihdam etmeliler. Teknoloji kullanımı konusunda sınırları zorlamalıyız. Diyeceksiniz ki hem para kazanamıyoruz hem maliyet yüklüyorsunuz. Doğru. Ama bu kaçınılmaz. Zaten gücü olan acenteler bunları yapıyor. Gücü olduğu için yapıyor ya da yaptığı için güçlü oluyor. Takdir sizin. Bu ortamda acenteler gelişmek için güçlerini birleştirmeliler. 3-4 teknik elemanla faaliyetine devam eden orta ölçekli acenteleri düşünün. En az 3 şirketin acenteliğini yapıyor. Aynı ölçekte 3 acenteyi göz önüne alın. 3 ofis kirası, 12 eleman, 3 sabit gider. Bu acentelerin birleştiğini düşünürseniz. 1 ofis kirası aynı işi yapacak 5 eleman, 8 ya da 9 şirketacenteliği. Üç acente daha az sayıda daha kalifiye teknikçi ile yola devam edebilir. Geriye kalan eleman sayıları ile pazarlamaya ağırlık verilir. Elinde daha fazla alternatif şirketle daha iyi hizmeti sunar. Paslaşma yolu ile oluşan komisyon kayıpları, başka acenteden kesilen poliçelerdeki hizmet yetersizliği gibi sorunlar ortadan kalkar. Bu sıkıntılı dönemden çıkmak ve ayakta kalmak için acenteler bir araya gelip birleşmelidirler. Küçük acenteler birleşip orta ölçekli acenteler, orta ölçekli acenteler birleşip büyük ölçekli acenteler haline gelmelidir. Hatta şubelik yapan acenteler birleşip acente haline gelmelidir. Acenteler güçlerini ve fikirlerini birleştirmelidir. Böylece acenteler şirketler nezdinde portföyü daha büyük hale geleceklerdir. Sigortalılarına daha kalifiye elemanla daha iyi hizmeti verecektir. Müşteri memnuniyeti artacaktır.

SAİK ve TÜSAF rol modeller üretmeli

Karımız düşüyorsa maliyetleri minimize etmeliyiz. Bazı maliyetleri düşüremezsiniz. Ancak birleşme yolu ile ortak ve sabit giderleri minimum hale getirirsiniz. Bu da karlılığı artırır. Şirketler daha az sayıda acenteye daha iyi hizmet vermiş olacaklardır. Biz acentelerin yaşamlarını devam ettirebilmesi için sektörde portföy yapısı, kafa yapısı birbirine uyan acentelerin birleşmesi olmazsa olmaz hale geldi. Bunun için SAİK ve TÜSAF Hazine destekli rol modeller üretmeli, acenteleri teşvik etmeli, yol göstermelidir. Ortaklığın çok zor olduğu bir ülkede daha sonradan çıkabilecek sorunları en aza indirmek için projeler geliştirmeli. Ortaklık yapıları ve birleşmeler konusunda yol gösterici olmalı.


tsrsb   dask   sigortacili   sigorta_gov   tsev    sigorta bilgi merkezi    sigorta tahkim komisyonu    guvencehesabi

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: